Blog

Vi er ikke på ghettolisten – udviklingsplanen fortsætter

2. december 2020

Gadehavegård er ikke længere på ghettolisten, men udviklingsplanen fortsætter

Gadehavegård er ikke længere på regeringens såkaldte ”ghettoliste”, men udviklingsplanen fortsætter som planlagt fordi det er en regeringsbeslutning.

Gadehavegård røg af Boligministeriets ghettoliste d. 1. december. Det gjorde godt halvdelen af Danmarks såkaldte ”ghettoer” også, så der nu kun er 13 tilbage.

Generelt skyldes det, at der ikke længere er så mange arbejdsløse i de boligområder, der er røget af listen. Ligesom flere tager længere uddannelser og færre er dømt for hård kriminalitet. Det er tre af de fem kriterier, der var årsagen til at Gadehavegård kom på listen i sin tid.

Udviklingen af boligområdet stopper ikke. Det fortsætter.

Vi fortsætter efter planen

Udviklingsplanen fortsætter som planlagt med samme støtte fra Landsbyggefonden som før. Regeringens beslutning om parallel-samfundspakken bliver der ikke ændret på. Det betyder at Gadehavegård stadig skal renoveres. Vi fortsætter efter planen, så om-mærkningerne af etværelseslejligheder skal fortsat laves om til ungdomsboliger, der skal stadig rives boliger ned, to blokke skal sælges og lejligheder skal lægges sammen – samtidig bygges der nye ejerboliger i Gadehavegård.

Holder fast i den positive udvikling

Direktøren for Domea.dk, Thomas Holluf Nielsen, glæder sig over, at Gadehavegård i Høje-Taastrup, som hører til boligselskabet DFB og administreres af netop Domea.dk ikke længere er på listen. I en pressemeddelelse siger han:

”Vi oplever, at der over den seneste tid er sket en positiv udvikling Gadehavegård. Og det bliver nu bekræftet med den seneste opgørelse. Det glæder vi os selvfølgelig over, og så gælder det selvfølgelig om at fastholde den positive udvikling, som er igangsat.”

Fra 2023 går byggeriet i gang med blandt andet de 54 nye ældreboliger og det store kvarterhus, som Realdania har doneret medfinansiering til.

Med venlig hilsen

Afdelingsbestyrelsen i Gadehavegård

(Denne nyhed er også hustandsomdelt 3.12.2020)
What do you want to do ?

New mail

Related Posts

You may like these post too

Åbent hus i blok 9″energiprojektet” (Se billeder)

Billeder fra Gadehave Festival 2015