Ny gratis social og økonomisk rådgivning fra 1. juli

Ny gratis social og økonomisk rådgivning er startet 1. juli

De to nye rådgivere

De to nye rådgivere hedder Pi og Sara, og de er ansat til både at tage sig af økonomiske og sociale udfordringer for beboerne.

foto: Thomas Scheirmacher, webredaktør Domea.dk

Hvad er det nye?

  • Rådgiverne opsøger hver måned de beboere, som er på vej til advokat, fordi de ikke har betalt husleje og får rykkere.

  • Du kan altid kontakte rådgiverne via hjemmesiden, hvis du kan se, at du kommer bagud med huslejen eller at rudekuverterne hober sig op, og det er svært at få økonomien til at hænge sammen.

  • Rådgiverne samarbejder med genhusningsteamet.

  • Rådgiverne er også boligsociale rådgivere, der hjælper beboere, der f.eks. er bekymrede for en nabo.

Bekymret for en nabo? Så er der hjælp at hente:

Alle beboerne skal være trygge og glade, der hvor de bor og lever. Derfor er det nye team også boligsociale rådgivere, som står klar til at hjælpe, hvis du f.eks. er bekymret for en af dine naboer.

Du kender din nabo, du hilser på din overbo i opgangen og du møder din underbo ved cykelstativet. Derfor lægger du måske også mærke til, hvis deres adfærd pludselig ændrer sig, og der er grund til bekymring.

Nogle tegn på mistrivsel kan blandt andet være at man:

  • · Isolerer sig
  • · Ændrer adfærd
  • · Ser ikke ud til, at kunne passe sin bolig eller sin have
  • · Virker ude af balance
  • · Har et usundt forhold til rusmidler
  • · Har børn som mistrives

I sådan en situation kan du gøre en positiv forskel. Du kan kontakte Domea.dk’s boligsociale rådgivere, som vil se på om der er et reelt problem, og hvis der er det, så ser vi på, hvordan vi bedst kan hjælpe.

Du kan henvende dig via hjemmesiden her: Bekymret for en beboer – Domea.dk Har du spørgsmål er du også velkommen til at skrive på raadgivning@domea.dk

Kontakt gerne rådgivningsteamet – hellere en gang for meget end en gang for lidt. Vi tager dine bekymringer alvorligt, og behandler dine oplysning fortroligt.

Vi samarbejder med kommunen for at få løst tingene hurtigst og bedst på den lange bane

Den økonomiske rådgivning har haft et godt samarbejde med kommunen. Dette vil fortsætte med den nye ordning, så sagerne kommer til den rette person. Særligt, hvis sagen bedst løses her.

De nye rådgivere er ansat af Domea.dk og boligselskabet DFB har sagt ja til at få rådgivningen ud til beboerne i flere af deres afdelinger. Det er også et  samarbejde med boligselskabet Vibo, der har boliger i Charlottekvarteret og med Høje-Taastrup Kommune.

De to nye rådgivere hedder Pi og Sara og du kan få kontakt til dem her

 

Læs artiklen om rådgivningen fra lokalvisen her


3 gratis økonomiske rådgivninger

Selvom den nye økonomiske og sociale rådgivning er kommet på plads, kan beboerne selvfølgelig stadig henvende sig til Forbrugerrådets gratis gældsrådgivning TÆNK eller den lokale indsats i Høje-Taastrup – Café Paraplyen.

Café Paraplyen i Tåstrup
Gældsrådgivning `På Fode´

Hver anden onsdag kl. 16-18
NB! Book en tid
Tlf: 42 23 85 08
E-mail: ktn@kfumsoc.dk

Forbrugerrådets gratis rådgivning TÆNK