Blog

Legekasse til børnefamilier

Alle børn nyder at bruge tid med deres forældre

Var du med på skattejagt under corona? Fik du en Legekasse med hjem til efterårsferien? Så er det fordi vi finder på nye måder at være sammen på.

Da det gik op for Eva (fra Sjov Ferie I Gadehavegård), at hun ikke kunne samle børnefamilier i beboerhuset i efterårsferien pga. smittetrykket i Gadehavegård, måtte vi finde på noget nyt. Og sammen med Maria Fra Det Spirer kom idéen om Legekasser til børnefamilier.

”Det er vigtigt at insistere på at være sammen på alternative måder. Alle bliver jo lidt ramt i ferier nu med corona-smitte. Måske skulle man have besøgt bedsteforældre, som man ikke kan nu. Eller oplevet noget kultur, som er lukket,” fortæller Maria fra Det Spirer.  ”Derfor har vi gjort noget ekstraordinært for at man kan have en hyggelig efterårsferie alligevel.”

Maria har netop haft 10 års jubilæum som projektmedarbejder i Den Boligsociale helhedsplan, så hun ved, at det er vigtigt, at forældre og børn laver noget sammen i familien. Det giver samhørighed og familieglæde.

Alle børn nyder at bruge tid med deres forældre. Her i Legekassen er der forslag til, hvad man så kan lave sammen. Vi har gjort os umage for at finde noget, der er sjovt for drenge og piger og hele søskendeflokken i familien. Noget der tiltaler dem, der vil bygge og være i naturen, hvor der er fart over feltet og noget til det kreative stille.”

 ”Nogle spurgte om de måtte tage en kasse med til naboerne”

Samarbejdet med Eva fra Sjov ferie i Gadehavegård går ud på at kunne give alle børnefamilier en rar ferie – uanset hvilken økonomi man har og om forældrene skal på arbejde.

Selvom man måske ikke har fri som voksen, så er det stadig en aktivitet efter børnehave eller SFO og lige sidder med og hygger med sine børn.

Det er et initiativ til at gøre noget sammen på samme tid. Det er hyggeligt at vide, at dem inde ved siden af også er i gang med lege.

Der er 27 familier med i alt 50 børn, der har tilmeldt sig Legekassen , som de hentede i pavillonen.
Efter efterårsferien d. 19. og d. 20. oktober kan børnene aflevere en hemmelige challenge som bliver udstillet i Pavillonen. Kom forbi og se selv.

”Jeg glæder mig til at se, om der er nogle, der skal ud og flyve med drage på samme tid i mellem blokkene. Det har jeg aldrig set.”

Eva fra Sjov Ferie i Gadehavegård

(denne artikel er postet i Det Spirers Nyhedsbrev oktober 2020)

Related Posts

You may like these post too

Nyt om udviklingen – 1. nyhedsbrev

Åbning af ny træningspark i Gadehavegård!