Udviklingsplan

Her finder du svar om fremtidens Gadehavegård

(opdateret 7. juli 2021)

Vi holder vores hjemmeside opdateret, så du som beboer kan følge med i, hvad der sker og kommer til at ske i Gadehavegård med Udviklingsplanen og den fysiske Helhedsplan.

Her er nyhedsbrev nr. 2 om udviklingsplanen – og nyheden om at vi skal til ekstraordinært beboermøde søndag d. 19. september kl. 12-14 på Taastrup Teater og Musikhus. Læs hvad vi skal høre om og stemme om. (klik på forsiden af nyhedsbrevet)

Udviklingsplanens første nyhedsbrev december 2020

Alle beboere får Udviklingsplanens Nyhedsbrev i postkassen. Vi bestræber os på at udsende det 4 gange om året – Så hold øje i postkassen og her på siden.
Du kan læse nyhedsbrevene her.

Klik på det første nyhedsbrev (til venstre) eller linket her:

Nyhedsbrev #1 Udviklingsplan i Gadehavegård dec 2020

Information om genhusning

Den aktuelle tidsplan

Udviklingsplanen: Mere Gade. Mere Have. Mere gård

Baggrund

Et flertal i Folketinget (Regeringen, DF, S og SF) vedtog i efteråret en lov, der betyder, at 15 boligområder i Danmark – heriblandt Gadehavegård – frem mod 2030 skal gennemgå en voldsom forandring.

Kort fortalt må kun 4 ud af 10 boliger i 2030 være almindelige, almene lejeboliger (familieboliger) i Gadehavegård. Det mål skal nås ved at bygge flere (private) boliger i området, ved at omdanne almindelige lejeboliger til ungdoms- eller ældreboliger og ved at sælge boliger til private udlejere. Endelig skal der nedrives boliger.

Det normale beboerdemokrati er desværre sat ud af kraft i denne sag. Der er tale om lovgivning ‘udefra’. Og hverken afdelingsbestyrelse eller boligselskabet Dfb kan ændre på kravene.

Kommunen og boligselskabet er blevet enige om en udviklingsplan, som sætter rammerne for fremtidens Gadehavegård og dermed også for den kommende fysiske helhedsplan. Det er visionen, at Gadehavegård skal udvikle sig til et helt nyt boligkvarter med blandet bebyggelse til familier, unge og ældre, et nyt campus til studerende, nye arbejdspladser og et kvarterhus, der er mødested for alle i kvarteret.

Planen er omfattende og vil indebære store forandringer for beboerne i Gadehavegård. Derfor sker forandringerne i tre etaper.  Der er nu udarbejdet en bebyggelsesplan, der anviser hvilke boliger, der bliver berørt ift. nedlæggelser.